• Plastenička proizvodnja
  • 25.12.2017. 11:30

Osiguran otkup za 44 proizvođača salate

Cilj projekta je osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku razvoju plasteničke proizvodnje.

Foto: Pixabay/Pezibear
  • 217
  • 11
  • 0

Ugovori o otkupu zelene salate između korisnika projekta iz općina Žepče, Maglaj, Grada Doboja i obrta "EKO-Eko-PLAST" Žepče, a u sklopu projekta "Zimska proizvodnja povrća u plastenicima u općinama Žepče i Maglaj i Gradu Doboj", potpisani su 22.12.2017.

Implementacija projekta je počela 01.11.2017. i traje do 30.03.2017.godine. Implementator projekta je Razvojna agencija Žepče, dok su partneri kao i su financijeri projekta CRS (Catolich Relief Services), Općina Žepče, Općina Maglaj i Grad Doboj.

Zasađena salata Centore i Unicum

U projekt je uključeno 25 poljoprivrednih proizvođača na 4,5 dunuma površine u općini Žepče, 12 poljoprivrednih proizvođača na 1,4 dunuma površine u općini Maglaj i 7 poljoprivrednih proizvođača na 1,75 dunuma u Gradu Doboju. U plastenicima je zasađena salata Centore i Unicum, a planirani rok berbe je polovina veljače 2018.godine.

Korisnicima projekta će biti osiguran otkup cjelokupne količine proizvoda u čemu podršku pruža RAŽ.

Lakši plasman proizvodnje

Cilj projekta je osigurati uvjete za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi, jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku razvoju plasteničke proizvodnje u općini Žepče, općini Maglaj i Gradu Doboju, kroz povećanje konkurentnosti plasteničke proizvodnje pokretanjem zimske proizvodnje salate u plastenicima, osiguranjem boljih uvjeta proizvodnje i boljom educiranošću proizvođača, a sve u svrhu lakšeg plasmana proizvoda na tržište kroz povećanje količine i kvalitete proizvoda i međusobno uvezivanje malih proizvođača.

Foto: Pixabay/Pezibear


Tagovi

Plastenička proizvodnja Razvojna agencija Žepče Otkup salate


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi