AgroKlub.ba

\

Povrćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Povrćarstvo » Kupusom u glavu otjerao lopova!

Kupusom u glavu otjerao lopova!

Pokušaj pljačke

Kupusom u glavu otjerao lopova!

Datum: 11.05.2017. 12:00

Kategorija:

Povrćarstvo

Vlasnik trgovine gađao je lopova bombonima, čokoladom pa i glavicom kupusa koja je bila presudna. Razbojnik je pobjegao praznih ruku!

Glavica kupusa kojom ga je vlasnik trgovine pogodio u glavu bila je presudna za lopova koji je pokušao opljačkati banjalučku "Dacu i Anu". Pobjegao je praznih ruku! Naime, prema podacima policije, pokušaj razbojništva dogodio se prije tri dana u Ulici Miloša Obilića oko 20 sati. Razbojnik je u trgovinu ušetao s najlonkama na glavi te s kuhinjskim nožem prišao blagajni. Prodavačica je bila u blizini frižidera te je galamom dozvala vlasnika.

"Gazda prodavnice je istrčao i počeo je i on da galami, što razbojnika nije obeshrabrilo. Potom je vlasnik uzeo bombone, čokolade, pa i glavice kupusa, kojim je počeo da gađa pljačkaša. Jednom glavicom kupusa pogodio ga je u glavu", pišu nezavisne.

U toku je potraga za razbojnikom u čemu će policiji pomoći i video snimka. O pokušaju pljačke obaviješten je i dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Foto: Pixabay/Brent-Hondow

Broj pregleda članka: 769; Uspješnost članka: 127.45

Tagovi: Kupus, Pljačka, Banja Luka

Ključne riječi članka: kupusom, u, glavu, otjerao, lopova, kupusa, glavu


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!