Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište bijelog luka
  • 22.07.2016. 18:00

Hoće li pasti cijena kineskog bijelog luka?

U kineskoj provinciji Shandong prosječna veleprodajna cijena bijelog luka je oko 1,20 eura, što je znatno više u odnosu na prethodnu godinu.

Foto: Artush/bigstockphoto.com
  • 260
  • 23
  • 0

Prema informacijama iz Jinxiang Garlic Professional veletržnice u provinciji Shandong, prosječna veleprodajna cijena za bijeli luk je 8,80 Yuana po kilogramu u junu (oko 1,20 eura), te je znatno viša od 5,10 Yuana po kilogramu kakva je bila u junu 2015. godine. Ukupna količina razmjene bijelog luka na veletržnici u junu iznosila je 134.782 tona, što je smanjenje od 7% u odnosu na juni 2015. godine.

"Visoke cijene su uzrokovane kombinacijom smanjenja proizvodnje ukupnog bijelog luka zbog ekstremnih vremenskih uvjeta na početku godine i snažnom potražnjom za kineskim bijelim lukom na domaćem tržištu. Trenutno je dostupno manje novog bijelog luka ali i onog u skladištima u odnosu na prošlu godinu. Stoga ne očekujem da se cijene bijelog luka snize u skorije vrijeme", ističe Sherry iz tvrtke Laiwu Wanxin. Tvrtka ima sjedište u gradu Laiwu u provinciji Shandong, a izvoze bijeli luk, đumbir i krompir, piše Fresh Plaza.

Potražnja iz Azije raste od kraja Ramazana i kupci su spremni prihvatiti više cijene. Trenutno se bijeli luk može držati vani na otvorenom. U augustu, bijeli luk će biti premješten u hladnija skladišta, a kada se to dogodi, struja, upravljanje i skladišni troškovi će se dodati na trenutnu cijenu, zbog čega bi ona mogla biti još viša.

Foto: Artush/bigstockphoto.com


Tagovi

Ržište Cijena Izvoz Bijeli luk Proizvodnja Prodaja Kineski


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas