Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup kupusa
  • 14.07.2015. 15:30

Dobar rod i kvaliteta semberijskog kupusa

Kupus, poznati semberijski brend, ove je godine izvrsne kvalitete, a otkupljuje se po cijeni od 17 feninga.

  • 138
  • 5
  • 0

Kupus je poznati Semberijski brend, a ove godine proizvođači mogu biti zadovoljni kvalitetom, dobrim rodom, ali i otkupnom cijenom, koja za ovo povrće iznosi 17 feninga po kilogramu.

Otkup počeo prije 15-ak dana

Ovu cenu proizvođačima je ponudila bijeljinska fabrika Sava - Semberija, koja je sa otkupom kupusa počela prije petnaestak dana. Kvalitetu ovog poznatog semberijskog povrća potvrdili su tehnolozi, a spomenuta fabrika će preraditi 1.000 tona, iako su potrebe tržišta daleko veće i prema nekim procjenama dosežu i do 2.000 tona.

Kvaliteta semberijskog kupusa poznata je kako na domaćem, tako i na stranom tržištu pa njegova prodaja ne predstavlja problem, a njegova berba očekuje se i narednih dana. Da je do izvrsnosti kod ove biljne vrste teško doći potvrđuju i proizvođači. Naime, kupus je vrlo osjetljiva vrsta koja zahtjeva puno rada i truda i svakako znanje kako bi se urod odlikovao kvalitetom.


Povezana biljna vrsta

Kupus

Kupus

Engleski naziv: Cabbage | Latinski naziv: Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var. capitata L.

Kupus je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice (Brassicaceae) koja razvija veliki pup nastao savijanjem lišća. Prve godine stvara vegetativne organe, a druge cvjetno stablo i... Više [+]

Tagovi

Kupus Semberija Otkup Sava Semberija Otkupna cena