Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plastenička proizvodnja
  • 31.01.2018. 10:30

Berba salate u dobojskim plastenicima sredinom februara

Korisnike projekta "Zimska proizvodnja povrća u plastenicima u općinama Žepče i Maglaj i Gradu Doboj" obišao je agronom i predstavnici RAŽ-a, pregledali stanje salate i dali preporuke za daljnji rad.

Foto: razepce
  • 323
  • 47
  • 0

U sklopu projekta "Zimska proizvodnja povrća u plastenicima u općinama Žepče i Maglaj i Gradu Doboj" protekle je sedmice izvršena kontrolna posjeta poljoprivrednim proizvođačima u Doboju.

Prilikom posjete predstavnici RAŽ-a, koji je implementator projekta, su u suradnji sa agronomom ispred Grada Doboja, Slađanom Dukić i načelnicom odjeljenja za poljoprivredu Marinom Protić, obišli korisnike projekta, pregledali trenutno stanje u proizvodnji salate te dali preporuke za daljnji rad u plastenicima.

Agronomi ispred RAŽ-a, Marijana Zovko i Gabrijela Perković su zadovoljne trenutnim stanjem u proizvodnji i ozbiljnošću proizvođača koji slušaju sva uputstva agronoma, kao i mentora Nihada Grcića.

Osiguran otkup za 44 uzgajivača salate

Imajući u vidu trenutno stanje u proizvodnji očekivani period berbe salate je polovina pa do kraja veljače s mogućnošću skraćenja tog roka ili eventualno produženja u ovisnosti vremenskih prilika i temperatura.

Projekt traje do 30.03.2017.godine, a financira se iz sredstava CRS-a (Catolich Relief Services), Općina Žepče i Maglaj, Grada Doboj uz sufinanciranje korisnika projekta. Korisnicima projekta će biti osiguran otkup cjelokupne količine proizvoda u čemu podršku pruža RAŽ.

Foto: razepce


Tagovi

Plastenička proizvodnja Razvojna agencija Žepče Catholic Relief Services Općina Žepče Uzgoj salate


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.