Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Privlačenje investitora
  • 17.03.2018. 10:30

Austrijanci zainteresirani za bundeve, krastavce i feferone iz RS

U tijeku je kampanja direktnog marketinga i ciljanog privlačenja austrijskih investitora u sektor voća i povrća.

Foto: Pixabay/suju
  • 597
  • 66
  • 0

U sklopu kampanje direktnog marketinga i ciljanog privlačenja investitora (tzv. outreach kampanja) u sektor voća i povrća predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srpske posjetili su i austrijske kompanije BS Naturfrucht Wolkersdorf i Efko Frischfrucht und Delikatessen Eferding i razgovarali o mogućnostima saradnje, stoji u priopćenju Vlade RS. 

Organski proizvedeni voće i povrće

Kompanija BS Naturfrucht Wolkersdorf se bavi proizvodnjom prirodnih sokova i smutija od organski proizvedenog voća i povrća. 

Razgovor i predstavljanje privrednih potencijala RS je obavljen sa vlasnikom kompanije Robertom Holcerom, koji je pokazao veliku zainteresovanost za saradnju, posebno za proizvodnju organski uzgojene bundeve. Predstavnici navedene kompanije najavili su u narednom periodu posjetu RS, kako bi se detaljno dogovorili o budućim oblicima  saradnje.

Zainteresirani za krastavce i feferone

Kompanija Efko Frischfrucht und Delikatessen Eferding je lider na austrijskom tržištu konzervisanog povrća i voća. Sastanak je održan sa Klausom Hrabijem, generalnim menadžerom i Klausom Ešlbekom, šefom za nabavke. Predstavnici kompanije su pokazali interes za proizvodnju krastavaca i feferona i planiraju da u narednom periodu posjete Republiku Srpsku i obiđu relevantne lokacije.

U planu je posjeta još nekoliko austrijskih kompanija. Kampanja se organizuje uz podršku Grupacije Svjetske banke i Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

 


Tagovi

Privlačenje investitora Proizvodnja bundeve Organska proizvodnja Direktni marketing


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.