Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kvalitet i okus
  • 11.01.2024. 13:30

Zlatno priznanje za Livanjski sir u Briselu

Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na temelju izgleda, mirisa, teksture i okusa, a pritom sucima nisu poznati brend ni porijeklo testiranog proizvoda.

Foto: Facebook/Livanjski sir
  • 67
  • 103
  • 0

Treću godinu zaredom, Livanjski sir dokazuje svoj kvalitet na međunarodnom nivo. Već na samom startu 2024. godine ovaj bh. proizvod zaštićenog geografskog porijekla dobio je zlatno priznanje u Briselu.

Naime, Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) dodijelio je Livanjskom siru "Superior Taste Award" s maksimalne tri zlatne zvjezdice za izniman okus i superiornu kvalitetu, te dodatno priznanje "Crystal Taste Award".

Priznanje za Livanjski sir

Riječ je o priznanju koje se daje proizvodima koji su tri godine zaredom ocijenjeni s 3 STA zvjezdice od tri različita panela degustatora. Za 2024. godinu ovu nagradu dobilo je ukupno 25 proizvoda u svim kategorijama. Nagradu dodjeljuje žiri sastavljen od preko 200 renomiranih stručnjaka za hranu pomno odabranih iz najprestižnijih kulinarskih asocijacija i top institucija kao što su Le Guide Michelin i Gault & Millau.

Livanjska mljekara ima najveću zrionicu sira u regiji

Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na temelju izgleda, mirisa, teksture i okusa, a pritom sucima nisu poznati brend ni porijeklo testiranog proizvoda.


Tagovi

Livanjski sir Priznanje Međunarodni institut za kvalitetu i okus ITQI Superior Taste Award Zlatne zvjezdice


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.