Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni savjetodavac
  • 10.04.2018. 09:00

Želiš postati poljoprivredni savjetodavac? Prijavi se na obuku!

Obavijest fizičkim licima o teoretskoj i praktičnoj obuci, polaganju stručnog ispita i dobivanju certifikata za poljoprivrednog savjetodavca.

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 378
  • 40
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva poziva fizička lica koja se planiraju baviti poljoprivrednom savjetodavnom djelatnošću u skladu sa Zakonom o poljoprivrednim savjetodavnim službama da se prijave za pohađanje teoretske i praktične obuke, polaganje stručnog ispita u svrhu dobivanja certifikata za poljoprivrednog savjetodavca za slijedeće oblasti savjetodavne djelatnosti:

  • ratarstvo, povrtlarstvo, mehanizacija i ekonomika ovih proizvodnji,
  • voćarstvo, mehanizacija i ekonomika ove proizvodnje,
  • vinogradarstvo, mehanizacija i ekonomika ove proizvodnje,
  • stočarstvo, akvakultura, mehanizacija i ekonomika ovih proizvodnji,
  • ruralni razvoj.

Informacije o uslovima za pohađanje obuke, izvođačima obuke, obuci, i stručnom ispitu date su u Vodiču za pohađanje obuke i polaganje stručnog ispita za odbijanje certifikata za poljoprivredno savjetodavca.

Vodič, kao i prijavni obrazac možete preuzeti ispod članka

Organiziraju informativne sastanke 

U cilju upoznavanja zaineresovanih za obuku, ministarstvo će u saradnji sa kantonalnim ministarstvima nadležnim za oblast poljoprivrede organizovati informativne sastanke na kojima će se prezentirati način realizacije Programa teoretske i praktične obuke za certifikaciju poljoprivrednih savjetodavaca.

Na sastancima se pored predstavnika federalnog i kantonalnih ministarstva, očekuje učestvovanje predstavnika kantonalnih zavoda za poljoprivredu, predstavnika stručnih i naučno-obrazovnih institucija, predstavnika općina i drugih fizičkih lica koja iskažu interes za obavljanje poslova poljoprivredne savjetodavne službe.

Pozivaju se sva zainteresovana lica, koja planiraju pohađati obuku i polagati stručni ispit, u svrhu dobivanja certifikata da prisustvuju informativnom sastanku.

Raspored sastanaka po kantonia

Sarajevski kanton, četvrtak, 12.04.2018. godine, s početkom u 10 sati, u prostorijama Ministarstva privrede KS.

Hercegovačko-neretvanski kanton, utorak, 17.04.2018. godine, s početkom u 10 sati, u prostorijama Ministarstva šumarstva vodoprivrede i poljoprivrede HNK.

Zapadnohercegovački kanton, srijeda, 18.04.2018. godine s početkom u 13 sati, u prostorijama  Ministarstva gospodarstva ZHK.

Srednjobosanski kanton, četvrtak, 19.04.2018. godine, s početkom u 10 sati, u prostorijama Ministarstvo šumarstva vodoprivrede i poljoprivrede SBK. 

Za više informacija možete se javiti u Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Odsjek za poljoprivredne savjetodavne službe, email: savjetodavna@fmpvs.gov.ba te na službene stranice stručne i naučno- obrazovne institucije sa spiska. 


Dokumenti


Tagovi

Poljoprivredni savjetnik Certifikat Savjetodavna služba Obuka Vodič


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Pokrenuli farmu koka i osigurali egzistenciju. Trenutno imaju 2000 🐔 nosilica, a dnevno proizvedu više od 1600 🥚.
Obitelj Vidović #Ljubunci #ProzorRama 🌞