Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 08.08.2017. 08:00

Zbog suše prinosi umanjeni za 40 posto

Vlada RS će poduzeti moguće mjere za ublažavanje posljedica suše, te ostalih elementarnih nepogoda, na poljoprivrednu proizvodnju u 2017.godini.

Foto: Bigstock/Axente Vlad
  • 351
  • 29
  • 0

Radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima republičkih udruženja poljoprivrednika, a povodom uticaja suše na poljoprivrednu proizvodnju u 2017.godini organizirao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić.

Zaključeno je da se Vladi RS predlože moguće mjere za ublažavanje posljedica suše, te ostalih elementarnih nepogoda, na poljoprivrednu proizvodnju u 2017.godini.

Na sastanku je konstatirano da je situacija u agrarnom sektoru, usljed izrazito nepovoljnih vremenskih prilika, teška i da su prinosi u biljnoj proizvodnji do sada umanjeni za oko 40 posto. Tome treba dodati štete u stočarskoj proizvodnji koje tek trebaju da budu analizirane.

Ministarstvo će ove sedmice za Vladu RS pripremiti novu analizu i procjenu šteta, a osim mjera koje će predložiti Ministarstvo na ublažavanju posljedica šteta, bit će uvršten i jedan dio primjedbi koje su iznijeli predstavnici udruženja poljoprivrednika.

Trebinje bez vode, Semberija bez hrane za stoku

Ministar Mirjanić je upoznao poljoprivrednike da su svi podsticaji iz 2016.godine isplaćeni, da je isplaćeno i 10 miliona KM po osnovu podsticaja za 2017.godinu, te da će se nastaviti sa isplatama podsticaja za 2017.godinu i u narednom periodu.​​

Foto: Bigstock/Axente Vlad


Tagovi

Suša Elementarna nepogoda Smanjeni prinosi Šteta u stočarskoj proizvodnji


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.