Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam šljive
  • 28.08.2020. 16:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Zatvoren Gradačački sajam šljive - zadovoljni i izlagači i posjetioci

"Ostvarila su se naša očekivanja jer se ovogodišnji sajam organizovao u posebnim okolnostima i sa smanjenim brojem izlagača", kaže Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Foto: Gradačački sajam
  • 43
  • 5
  • 0

Danas je zatvoren 47. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu. Zbog pandemije korona virusa, ovaj put su reducirani izložbeni kapaciteti na oko 2.500 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog prostora. U četiri sajamska dana svoje proizvode i usluge prezentovalo je oko 150 izlagača iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

"Ostvarila su se naša očekivanja jer se ovogodišnji sajam organizovao u posebnim okolnostima i sa smanjenim brojem izlagača. Iako ne kao prethodnih godina, zadovoljni smo posjetom i ostvarenim poslovnim kontaktima. Uz pridržavanje svih higijensko - epidemioloških mjera posjetioci su mogli vidjeti izložene eksponate iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, ali i prezentaciju turističkih potencijala naše zemlje. Predstavljeni su najnoviji proizvodi i usluge iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava", izjavio je Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Ostvaren cilj očuvanja tradicije sajma

Organizatori ističu da im je ove godine bio cilj očuvati tradiciju najstarije specijalizovane sajamske manifestacije u Bosni i Hercegovini u čemu su i uspjeli.

"Zahvaljujemo se našim izlagačima koji su imali volje da dođu na manifestaciju pod ovakvim okolnostima. Posebnu zahvalnost dugujemo našim sponzorima i pokroviteljima bez kojih se ne bi mogao zadržati kontinuitet ovog značajnog događaja. Na sajmu su se prezentovale i četiri firme iz Valjeva, iz Republike Srbije, čime je zadržan međunarodni karakter", naveo je Šabanović.

Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive najstarija je specijalizovana privredna manifestacija u Bosni i Hercegovini. Osnovan je 1969. godine pod nazivom "Dan šljive" i ovo je 25. po redu koji se održao u kontinuitetu od 1996. godine do danas.

Ulaz za sve posjetioce bio je besplatan.


Tagovi

Sajam šljive Poljoprivredni sajam Hašim Šabanović Očuvati tradiciju Privredna manifestacija Dan šljive Međunarodni karakter


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.