Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ilegalni pesticidi
  • 01.01.2016. 15:00

Zaplijenjeno 190 tona ilegalnih pesticida

Tijekom 12-odnevne akcije, oko 190 tona ilegalnih pesticida otkrili su službenici Europola na aerodromima i lukama Belgije, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Slovenije i Španjolske.

  • 66
  • 4
  • 0

Oko 190 tona ilegalnih pesticida otkrili su službenici Europola na aerodromima i lukama Belgije, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Slovenije i Španjolske, izvijestio je EurActiv.

Europol je sudjelovao u masovnoj 12-odnevnoj međunarodnoj operaciji pod nazivom Srebrna sjekira (Silver Axe) tijekom koje je odrađeno sveukupno 350 inspekcija prijevoznih spremnika u glavnim lukama i aerodromima sedam zemalja. Inspekcije su rezultirale sa sveukupno pronađenih i zaplijenjenih 190 tona pesticida koji su trebali ući u zemlje EU i distribuirati se na crnom tržištu.

Pronađeno je i 100-tinjak proizvoda koji su sadržavali nedopuštene kemikalije pa je tako otvoreno još nekoliko istraga. Danas je Europol, nakon Interpola, najbrojnija međunarodna policijska organizacija koja okuplja 27 država članica EU.


Tagovi

Inspekcija Ilegalni pesticidi Silver Axe Europol


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]