Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Vlada FBiH
  • 12.11.2016. 16:00

Zakoni neusaglašeni s EU koče bh poljoprivredu

Vlada FBiH će Vijeću ministara BiH uputiti Inicijativu za stvaranje povoljnijeg okruženja za poljoprivrednu proizvodnju, za nesmetan izvoz hrane tržišta, te rješavanje pitanja u vezi upisa sorti na sortnu listu Bosne i Hercegovine.

Foto: Bigstockphoto/igor stevanovic
  • 168
  • 8
  • 0

Vlada Federacije BiH usvojila je informaciju o problemima u poljoprivredi nastalim zbog nepostojanja usaglašenih zakona s pravnim naslijeđem Evropske unije iz oblasti sigurnosti hrane i veterinarstva, jedinstvenog strateškog plana ruralnog razvoja BiH, poljoprivrednog popisa, uvođenja "plavog dizela", te rješavanje pitanja u vezi upisa sorti na sortnu listu Bosne i Hercegovine.

Kako su naveli na sjednici, Vlada FBiH će Vijeću ministara BiH uputiti Inicijativu za stvaranje povoljnijeg okruženja za poljoprivrednu proizvodnju, za nesmetan izvoz hrane tržišta, te rješavanje pitanja u vezi upisa sorti na sortnu listu Bosne i Hercegovine.

Također, uputit će i Inicijativu za omogućavanje aplikacije za sredstva pretpristupne pomoći EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Foto: Bigstockphoto/igor stevanovic


Tagovi

Vlada BiH Stanje u poljoprivredi Neusaglašeni zakoni Sigurnost hrane


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Trebali BiH jedinstveno ministarstvo poljoprivrede?

12


Glasova: 8

Da 66,7%

Glasova: 2

Ne 16,7%

Glasova: 2

Zaboli me za ministarstvo 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete