• Ruralni turizam
  • 12.03.2020. 16:30

Za unaprijeđenje ruralnog turizma u FBiH izdvojeno 500.000 KM

Odlukom Vlade FBiH, u turizam naše zemlje biti će uloženo oko 2,5 miliona KM.

Foto: Snežana Milisavljević
  • 72
  • 13
  • 0

Vlada Federacije BiH danas je usvojila 2,5 miliona KM vrijedan Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i namijenjenog sufinansiranju projekata iz oblasti turizma, stoji u saopćenju Vlade FBiH. 

Tako je za projekte, važne za unaprjeđenje turističke ponude FBiH, a odobreni su na međunarodnim programima EU IPA II, kao poticaj planirano 975.000 KM. 

Za poboljšanje kvaliteta turističke ponude u ruralnim područjima na području Federacije BiH kroz sufinansiranje vidova avanturističkog turizma - projekata izgradnje novih i proširivanja postojećih adrenalinskih parkova, rekreacionog i terenskog jahanja, planirano je 500.000 KM dok će projekti od posebnog značaja za turistički razvoj Federacije Bosne i Hercegovine biti sufinansirani sa 900.000 KM.


Tagovi

Unparjeđenje turizma Ruralni turizam Federalno ministarstvo okoliša Ministarstvo turizma Poboljšanje kvaliteta Avanturistički turizam Terensko jahanje EU IPA II


Autorica

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.