• Ruralni turizam
  • 12.03.2020. 16:30

Za unaprijeđenje ruralnog turizma u FBiH izdvojeno 500.000 KM

Odlukom Vlade FBiH, u turizam naše zemlje biti će uloženo oko 2,5 miliona KM.

Foto: Snežana Milisavljević
  • 68
  • 12
  • 0

Vlada Federacije BiH danas je usvojila 2,5 miliona KM vrijedan Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i namijenjenog sufinansiranju projekata iz oblasti turizma, stoji u saopćenju Vlade FBiH. 

Tako je za projekte, važne za unaprjeđenje turističke ponude FBiH, a odobreni su na međunarodnim programima EU IPA II, kao poticaj planirano 975.000 KM. 

Za poboljšanje kvaliteta turističke ponude u ruralnim područjima na području Federacije BiH kroz sufinansiranje vidova avanturističkog turizma - projekata izgradnje novih i proširivanja postojećih adrenalinskih parkova, rekreacionog i terenskog jahanja, planirano je 500.000 KM dok će projekti od posebnog značaja za turistički razvoj Federacije Bosne i Hercegovine biti sufinansirani sa 900.000 KM.


Tagovi

Unparjeđenje turizma Ruralni turizam Federalno ministarstvo okoliša Ministarstvo turizma Poboljšanje kvaliteta Avanturistički turizam Terensko jahanje EU IPA II


Autorica

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.