Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrobiznis
  • 21.09.2023. 12:00

Za snažniji položaj žena u ruralnom području - prijavite svoje ideje

Program ima za cilj da se podigne svijest o poteškoćama nezaposlenih mladih žena, posebno u ruralnim sredinama, uglavnom nevidljivih medijima i javnosti.

Foto: Depositphotos/zatvornik71
  • 104
  • 15
  • 0

Nezaposlene mlade žene iz ruralnih područja Banja Luke, Laktaša, Gradiške i Srpca, imaju priliku učestvovati u projektu osnaživanja žena u "Agrobiznisu". Riječ je o dvodnevnom kampu na kojem će biti održana serija radionica s ciljem podrške razvoju ženskih poslovnih ideja.

Osmišljen tako da mladim ženama (18-35 godina) omogući da steknu nove vještine i znanja koja će doprinijeti njihovom samozapošljavanju. Program ima također za cilj da se podigne svijest o poteškoćama nezaposlenih mladih žena, posebno u ruralnim sredinama, uglavnom nevidljivih medijima i javnosti, i zalagati se za prepoznavanje njihovog poduzetničkog potencijala.

Za prijavu učešća neophodno je popuniti obrazac.

Odabir učesnica će biti zasnovan na kvalitetu poslovne ideje, a ključni kriterijumi koji će biti vrednovani su: potencijal poslovne ideje, kompetencije pojedinca/tima, tržišni potencijal. 

Za sve učesnice kampa su predviđena predavanja na sljedeće teme:

  • Razvoj poslovnih ideja i izrada biznis plana,
  • Održivi model za samozapošljavanje mladih u poljoprivredi, odnosno poticanje poduzetništva za agrobiznis među mladima,
  • Prezentacija urađenih biznis planova; korekcije i preporuke za unapređenje.

Prijave su otvorene do 25. septembra. Kamp će se održati u Banjaluci 2. i 3. oktobra 2023. godine u prostorijama Inovacionog centra Banja Luka. Sve troškove učešća u programu snosi organizator. Kompletan program obuke pogledajte u dokumentu ispod.


Tagovi

Agrobiznis Kamp Osnaživanje žena Ruralne sredine Žene sa sela Obuka


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.