Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sadni materijal
  • 28.01.2020. 14:00

Za Rusiju spreman rasad paprike i paradajza, ali i sadnice jabuke i kruške

Riječ je o firmama iz Šamca i Čapljine , koje su stavljene na spisak registrovanih izvoznika sadnog materijala i presadnica iz BiH u Rusku Federaciju.

Foto: Pixabay/thephilippena
  • 116
  • 18
  • 0

Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije odobrila je izvoz sadnog materijala proizvođačima sadnog materijala i presadnica iz BiH, potvrdio je to za biznis.ba ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Staša Košarac

"Riječ je o firmama iz Šamca (Poljargo) i Čapljine (Adria Hishtil), koje su stavljene na spisak registrovanih izvoznika sadnog materijala i presadnica iz BiH u Rusku Federaciju. Za tržište Ruske Federacije spremno je 2.000.000 presadnica paradajza i paprike firme iz Šamca, te oko 1.200.000 sadnog materijala jabuke i kruške firme iz Čapljine", otkrio je ministar.

Takođe, pozvao je sve proizvođače sadnog materijala i presadnica u BiH da se putem Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja obrate zahtjevom za izvоz svojih proizvoda na rusko tržište.

Inspekcijski nadzor i kontrolu proizvodnih kapaciteta firmi koje su podnijele zahtjeve, krajem prošle godine su obavili ruski veterinarski i fitosanitarni inspektori. 


Tagovi

Sadni materijal Izvoz Presadnice Rasad


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.