Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sadnja krompira
  • 27.05.2024. 18:00

XXL sadnja krompira u 8 redova - 6 hektara u satu

Danci su koristili novu osmorednu sadilicu marke Grimme, koja je montirana na traktor Claas Axion 870 s dvostrukim gumama NDI grupe

Foto: YouTube Screenshot
  • 67
  • 17
  • 0

Zanimljiv video o sadnji krompira u XXL formatu objavljen je na YouTube kanalu Agri Tech Media. Prikazuje sadnju u 8 redova, odnosno šest hektara u satu.  

Snimci su napravljeni u Južnom Jutlandu, na jugu Danske, na zemljištu Klausa Nissensa. Njegova se kompanija, Kartoffelteknik bavi s dvije djelatnosti - ratarstvom, ali i proizvodnjom specijaliziranih strojeva za uzgoj krompira.

Danci su koristili novu osmorednu sadilicu marke Grimme, koja je montirana na traktor Claas Axion 870 s dvostrukim gumama NDI grupe. Na prednjoj se strani nalazi višenamjenska drljača. Isto vrijedi i za sadilicu koja ima širok spektar funkcija. 

U drugom dijelu videa prikazano je vađenje krompira u iznimno vlažnu jesen 2023. U danskoj kompaniji su tada koristili Grimme AirSep i Grimme kombajn gusjeničar. 

Ovaj YouTube kanal kojega vodi Morten Damsgaard postaje sve popularniji među poljoprivrednicima. Damsgaard putuje po Danskoj, ali i ostatku Evrope gdje testira poljomehanizaciju, posjećuje izložbe i sajmove te donosi zanimljivosti iz svijeta agrara. 

Kako izgleda XXL sadnja krompira, pogledajte u videu: 


Tagovi

XXL sadnja Morten Damsgaard Agri Tech Media Grimme Claas Sadnja krompira


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nevjerovatan gest Milave dok je ručala sa prijateljicama zapalio internet. Prvo je pomela svu silažu sa svoje desne strane, pa je onda napala lijevu gomilu.