Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mirsada Hadžić
  • 23.06.2019. 10:30
  • Kozarska Dubica

Vrijedna Mirsada vozi traktor, hrani stoku i priznaje: Nikada nisam bila na moru

Vjerojatno ste ovih dana čuli priču o mladoj djevojci iz Kozarske Dubice Mirsadi Hadžić koja sama vozi traktor i obrađuje zemlju, ali pomaže i u svim drugim kućanskim poslovima. Donosimo njezinu priču.

Foto: Youtube Dnevnick Portal/screenshot
  • 260
  • 80
  • 0

Vjerojatno ste ovih dana čuli priču o mladoj djevojci iz Kozarske Dubice Mirsadi Hadžić koja nikada nije bila na moru i osjetila pijesak pod nogama, a kojoj je draže pomagati roditeljima nego trošiti novce u izlascima. Donosimo njezinu priču.

Mirsada, učenica prvog razreda srednje farmaceutske škole, za Dnevnick je ispričala kako svakodnevno radi najteže fizičke poslove kako bi pomogla svojim roditeljima. Sve je krenulo od njene desete godine kada joj se otac razbolio pa je morala, sa majkom i sestrom, preuzeti poslove na njivi i oko kuće. Otac joj se nije mogao kretati šest mjeseci.

"Tada mi je bio period kad sam najviše radila. Uzorala sam cijelu zemlju, 100 dunuma. Oni koji će znati za dunume, znaju koliko je to", priča Mirsada te nastavlja kako se nakon tog perioda otac počeo kretati, a ona mu je nastavila pomagati.

Vršnjaci joj se smiju

Mirsada sama tanjira, ore, sije, vozi traktor, kreči kuće, hrani stoku. Trenirala je rukomet, ali je zbog financijske situacije prestala. Sada se bavi folklorom.

"Poslove radim preko dana, a navečer prije spavanja uzmem i pročitam par lekcija da ne dobijem jedinicu. Omladina danas gleda kako bi išla u kafanu, pila, provodila se", kaže Mirsada.

No, Mirsadini vršnjaci nemaju baš isti pogled na život kao i ona: "Najgore mi je, i to mi je najžalije, što se drugi ismijavaju na moj račun, malo mi smeta, ali pustim ih neka rade šta hoće. Njima na dušu. Ja da sam na njihovom mjestu, mene bi bilo sramota", kroz suze objašnjava Mirsada.

Nikada nije bila na moru, a posla je sve više

"Na more nikad nisam otišla. Nisam osjetila taj miris mora, taj pijesak koji su svi u mom društvu osjetili i ušli u to more, a ja zavisi da li bih otišla na more, pošto imam sve više i više poslova u poljoprivredi", kaže Mirsada.

"Neki mi kažu što ne izlaziš u grad, ja kažem ne mogu. Prije bih pomogla ocu nego trošila pare okolo. Pomozite roditeljima dok ih imate, kad ih ne budete imali, žalit ćete", zaključuje ova srednjoškolka, koja može biti primjer svima nama.

Mirsada ipak ide na more!

Nakon objave Mirsadine priče na brojnim portalima, Index.hr objavio je kako "Mirsada i njena obitelj idu na more! Udruženje mladih - FOKUS uspjelo je organizirati ljetovanje obitelji Hadžić, ali ostala je još jedna akcija kojom im možete pomoći u životu, a to je kupovina krave za obitelj. Naime, zbog očeve operacije u maju, Hadžići su morali prodati 10 krava kako bi platili operaciju."

 Kako im pomoći, provjerite na Facebok stranici FOKUS-a.


Tagovi

Mirsada Hadžić Poljoprivreda Vrijedna učenica Kozarska Dubica


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.