Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neslavan rekord
  • 10.04.2018. 16:30

Vozio IMT-a s 3,44 promila alkohola u krvi!

Pravilo "Kad piješ, ne vozi", nije vrijedilo za 53-godišnjaka.

Foto: Youtube
  • 166
  • 15
  • 0

Neslavan rekord upisao je 53-godišnji vozač traktora. Naime, kako navodi požeško-slavonska policija u susjednoj Hrvatskoj, u petak, 6. aprila 2018., oko 15.55 sati, u mjestu Grabarje, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od čak 3,44 promila upravljao traktorom marke IMT. Dodatno, traktor nije bio osiguran i registriran.

U istoj je toj županiji, teže ozljede zadobio je 63-godišnjak koji je s traktora sletio u putni kanal. Kako je izvijestila požeško-slavonska policija, u subotu 31. marta 2018., oko 14.50 sati, na lokalnoj cesti između Blacka i Novoselaca 63-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje upravljao je poljoprivrednim traktorom marke "Rakovica", koji nije bio registriran i osiguran, te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom sletio s istoga u putni kanal pri čemu je vozač pao i teško se ozlijedio dok je traktor nastavio kretanje te se zaustavio dvjestotinjak metara dalje.

Akcije o bezbjednosti u saobraćaju provode se u RS 

Podsjetimo, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS u saradnji sa opštinom Stanari, Policijskom stanicom Stanari i tehničkim pregledom "Plava Linija" Stanari te Udruženjem "Poljoprivrednik", organizovalo je okupljanje traktorista u Centru za kulturu u Stanarima, gdje je održana edukacija o bezbjednosti učešća poljoprivrednih mašina u saobraćaju a u sklopu akcije "Osvjetlaj obraz domaćine".

Osvjetlaj obraz domaćine - pazi kako voziš!

Akcija "Osvjetlaj obraz domaćine" do sada je provedena u 5 lokalnih zajednica, a Agencija za bezbjednost saobraćaja ima u planu da ih obiđe što više kako bi promovisali ovu akciju. 


Tagovi

IMT Traktor Alkohol Bezbjednost u saobraćaju


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.