Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potrošnja vode
  • 16.07.2017. 10:00

Voda iz bijeljinskih česmi ispravna je za piće

Voda iz pet javnih česama u Bijeljini redovito se kontroliše, a česme su dio vodovodnog sistema. U preduzeću "Vodovod i kanalizacija" smatraju da neće doći ni do nestašice vode.

Foto: Pixabay/Siegella
  • 587
  • 32
  • 0

Stanovnici Bijeljine koji tokom tropskih temperatura hodaju gradom mogu da se osvježe pitkom i hladnom vodom na pet javnih česama koje se nalaze na najfrekventnijim lokacijama.

Tehnički direktor u preduzeću "Vodovod i kanalizacija" Ivana Stanišić kazala je da građani ne treba da strahuju od toga da li je ova voda ispravna za piće, već mogu slobodno da je piju, navodi glassrpske.

"Voda na tim lokacijama se redovno kontroliše, jer su te česme dio vodovodnog sistema. Za sada ne planiramo postavljanje novih česama, ali ukoliko bude bilo potrebe, razmotrićemo i tu mogućnost u saradnji sa Gradskom upravom", istakla je ona.

Ne bi trebalo doći do nestašice vode?

Visoke temperature koje su zahvatile Semberiju natjerale su građane da povećaju potrošnju vode. Međutim, iz vodovoda uvjeravaju da nema razloga za brigu, jer ne bi trebalo da dođe do nestašice vode.

"U Bijeljini ima dovoljno kvalitetne vode. Bez obzira na povećanu potrošnju, restrikcija neće biti. Ipak, apelujemo na građane da racionalno troše vodu", kaže Stanišićeva.

Foto: Pixabay/Siegella


Tagovi

Bijeljina Česme u Bijeljini Pitka voda Voda iz česme


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.