• Pristup tržištu
  • 13.03.2017. 14:00

Voće i povrće najkonkurentnije za strana tržišta

Domaći sektor voća i povrća najkonkurentniji je za strana tržišta!

Foto: vladars.net
  • 436
  • 23
  • 0

​​​​​​U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske održan je radni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, predstavnici ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, proizvođači i prerađivači u sektoru voća i povrća.

Sastanak je organizovan od strane pomenutih ministarstava Vlade Republike Srpske na kojem je razgovarano o mogućnosti reinvestiranja u lanac vrijednosti voća i povrća. Na osnovu strategije o povećanju konkurentnosti u lance vrijednosti mlijeka i mliječnih proizvoda, voća, povrća i prerađevina u Republici Srpskoj, utvrđeno je da je domaći sektor voća i povrća najkonkurentniji za strana tržišta. Na sastanku je predstavljen investicioni profil Republike Srpske i vodič za izvoz voća i povrća u Evropsku uniju.

Cilj ove aktivnosti je razvoj poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije Republike Srpske. Ove aktivnosti se provode kao dio Projekta za unapređenje poslovne klime i pristupa tržištu "ICAM". Projekat je implementiran od Grupacije Svjetske banke u partnerstvu sa ambasadom Velike Britanije u BiH,Savjetom ministara BiH, Vladom Republike Srpske i Vladom Federacije Bosne i Hercegovine.​

Foto: vladars.net


Tagovi

Voće Povrće Tržište Izvoz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi