Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Privlačenje investitora
  • 19.05.2017. 12:00

Voće i povrće iz RS na njemačkom tržištu?

Tri njemačke tvrtke izrazile zanimanje za razvijanje suradnje.

Foto: Pixabay/dbreen
  • 722
  • 46
  • 0

​​Predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ovih su dana posjetili njemačke tvrtke koje se bave preradom voća i povrća.

Prve na redu bile su firme iz jugozapadne Njemačke, OGA Bruchsal u Heidelbergu i Bonduelle Reutlingen, u okrugu Reutlingen gdje su naši predstavnici upoznali čelnike tvrtke s mogućnostima ulaganja u Republiku Srpsku. Obje su tvrtke izrazile zanimanje za razvijanje suradnje.

Drugog dana boravka posjetili su tvrtku Privatbrauerei und Mineralbrunnenbetrieb Heinrich Egerer Dachinger, u jugoistočnom dijelu Njemačke, a koja se bavi proizvodnjom piva i mineralne vode. Predstavnici i ove tvrtke izrazili su zanimanje za suradnjom.

Misija ciljanog privlačenja investitora iz Njemačke u sektor voća i povrća se provodi u skladu sa Ugovorom o saradnji Grupacije Svjetske banke sa Vladom Republike Srpske i predstavlja realizaciju ciljeva Strategije poticanja stranih ulaganja u RS od 2016. do 2020. ​

Foto: Pixabay/dbreen

​​


Tagovi

Privlačenje investora Voće Povrće Prerada Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Ministarstv poljoprivrede Šumarstva i vodoprivrede


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.