Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 20.03.2023. 13:30

Vlasnik njive stradao u požaru - niko nije zvao vatrogasce

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u ostacima požara, što je prijavljeno policiji.

Foto: Depositphotos/Kosssmosss (ilustracija)
  • 447
  • 27
  • 0

U požaru koji se rasplamsao na privatnoj zemljišnoj parceli u mjestu Svodna, odnosno selu Brezici, kod Novog Grada u RS, poginuo je vlasnik njive D.L., javila je policija. 

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Novi Grad, koja jedina pokriva ovo područje, nije dobila dojavu o požaru, pa tako ni djelovala na gašenju, potvrđeno je za Agroklub.

Nezvanično, stradali muškarac je tog dana palio ostatke prikupljene krčenjem njive. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u ostacima požara, što je prijavljeno policiji. 

"Izvršenim uviđajem na licu mjesta, prikupljenim obavještenjima, te drugim mjerama i radnjama koje su preduzete u cilju utvrđivanja okolnosti prijavljenog događaja, nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postajanje elemenata krivičnog djela", navode iz PU Prijedor.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji je naložio vršenje obdukcije nastradalog, a koja će biti obavljena danas u Javnoj zdravstvenoj ustani Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane na odgovorno ponašanje prilikom paljenja vatre na otvorenom prostoru, da nakon spaljivanja ugase ostatke nesagorene materije, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava širenja požara.


Tagovi

Požar Tragedija Novi Grad Svodna Krčenje njive Paljenje korova


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.