Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije u poljoprivredu
  • 03.02.2023. 16:30

Vlada RS ulaže11,7 mil KM za dogradnju i proširenje sistema protivgradne zaštite

Adekvatan odgovor na klimatske promjene koji ima za cilj da zaštiti poljoprivrednu proizvodnju.

Foto: Depositphotos/adam_r
  • 41
  • 36
  • 0

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o potrebi finansiranja Projekta dogradnje i proširenja sistema protivgradne zaštite Republike Srpske. Zaduženi su Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da obezbijede 11.704.222 КM sa PDV-om za realizaciju prve faze Projekta dogradnje i proširenja sistema protivgradne zaštite Republike Srpske.

Cilj je zaštititi poljoprivrednu proizvodnju

U obrazloženju Informacije se navodi da je ovaj Projekat, u vremenu klimatskih promjena jedini adekvatan odgovor na iste u cilju zaštite od grada poljoprivredne proizvodnje, imovine i lica, zbog čega je ovo projekat od posebnog značaja za Republiku Srpsku, te postoji opravdan interes da se obezbijede sredstva za njegovo finansiranje.

Projekat će se provoditi u dvije faze. Predviđena je nabavka aviona za protivgradnu zaštitu sa ugrađenim aviogeneratorom, kupovina radara za radarski centar u Trebinju, kao i izgradnja objekta sa infrastrukturom i putem, kao i projektovanje i izgradnja 60 dodatnih automatskih protivgradnih stanica, te 208 prizemnih generatora srebro-jodida.

Usvojena je Informacija o potrebi finansiranja remonta tehničke opreme za operativne poslove protivgradne zaštite. Za njeno sprovođenje zaduženi su Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da obezbijede 775.000 КM sa PDV-om za remont tehničke opreme za operativne poslove protivgradne zaštite.


Tagovi

Vlada Republike Srpske Protivgradna zaštita Investicije u poljoprivredu


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Ja sam baš prava Hercegovka", kaže nam Amra Dizdarević koja posao "od jutra do sutra", ne bi mijenjala ni za jedan drugi. Ona je kandidatkinja za izbor poljoprivrednice mjeseca.