Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplava u RS
  • 21.03.2018. 12:00

Vlada RS će pokriti određene troškove za poplavljenu poljoprivrednu infrastrukturu

Ići ćemo interventno prema stanovništvu, a onda ćemo imati i pregled kada je riječ o šteti na poljoprivrednoj infrastrukturi da bismo mogli brzo reagovati, rekla je predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović.

Foto: Vlada.rs
  • 79
  • 9
  • 0

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je poplavljeno naselje Kobaš i obišla nasip u opštini Srbac koji je saniran. Izjavila je da će Vlada sačiniti program podrške opštinama koje su poplavljene da bi bili pokriveni određeni troškovi, te da će se već na sjednici Vlade u četvrtak, 22. marta, sačiniti određene mjere, stoji u priopćenju Vlade RS. 

Zabrana plovidbe na Savi

"O ovome sam obavijestila načelnike opština koje su poplavljene. Ići ćemo interventno prema stanovništvu, a onda ćemo imati i pregled kada je riječ o šteti na poljoprivrednoj infrastrukturi da bismo mogli brzo reagovati", rekla je predsjednica Vlade Srpske.

10 milona KM za vodoprivrednu infrastrukturu

Ona je naglasila da će u opštini Srbac biti nastavljena izgradnja vodoprivredne infrastrukture. 

"Znatan dio projekata na području ove opštine je već realizovan, za šta je Vlada izdvojila oko tri miliona KM. Imamo još predviđenih investicija u vrijednosti od sedam miliona KM i računamo da će time biti značajno stabilizovana situacija u Srpcu", rekla je predsjednica Vlade. 

Predsjednica Cvijanović napomenula je da Vlada Srpske sprovodi znatan broj aktivnosti i u drugim opštinama, te dodala da je dobro što nema ugroženih lica. 

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da nema životno ugroženih u poplavljenim područjima i da je situacija pod kontrolom. 

Poplavljeno 2.000 hektara

"Bilo je očekivano da će doći do visokog vodostaja i zato smo preduzeli mjere za preventivno djelovanje", rekao je Dragosavljević navevši da je vodostaj Save na području Srpca 987 centimetara, te da je moguće njegovo povećanje, čime bi bio povećano poplavljeno područje. 

Dragosavljević je podsjetio da je poplavljeno 2.000 hektara, te da je poplavljeno i zaplavljeno više od 20 objekata. 
 


Tagovi

Poplava u RS Željka Cvijanović Mlađan Dragosavljević Poplavljeni hektari


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.