• Nevrijeme u Semberiji
  • 11.07.2019. 15:45

Više od 5 miliona KM - tolika je šteta zbog nevremena u Semberiji

U plastenicima je uništen i dio povrća, oštećeno je voće, kao i kukuruz na imanjima pored rijeka Save i Drine u naseljima Brodac, Amajlije, Crnjelovo i Popovi.

Foto: Facebook/Djordje Kopric (ilustracija)
  • 79
  • 20
  • 0

Nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, obilnom kišom, ali i gradom protekle je nedjelje ogromnu štetu napravilo u Semberiji. Šteta samo u poljoprivredi procjenjuje se na više od pet miliona maraka, izjavio je danas za Srnu Mladen Savić, načelnik gradskog odjeljenja za poljoprivredu. 

"Uništeno je 30 odsto plastenika. S obzirom na to da je pod plastenicima u Semberiji 350 hektara, može se procijeniti da je minimalna šteta pet miliona KM", rekao je Savić. 

Nevrijeme uništilo kompletan rod maline

Kako kaže, u plastenicima je uništen i dio povrća, oštećeno je voće, kao i kukuruz na imanjima pored rijeka Save i Drine u naseljima Brodac, Amajlije, Crnjelovo i Popovi. 

Savić navodi da je zbog obimnosti posla formirana petočlana Komisija za procjenu štete, a vlasnici gazdinstava i sami dolaze u Gradsku upravu da prijave pretrpljene gubitke. Na području Bijeljine registrovano je 6.000 poljoprivrednih gazdinstava.


Tagovi

Nevrijeme Semberija Procjena štete Plastenici


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi