Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Strateški plan ruralnog razvoja
  • 06.01.2018. 11:00

Više novca za poljoprivrednike i prilika za radna mjesta

Nakon što strategiju usvoji i Parlament BiH, otvorit će se vrata za finansijsku podršku u okviru IPA-e II (2018-2020) i za daljnju pomoć EU reformskom procesu.

Foto: europa.ba
  • 353
  • 49
  • 0

Delegacija EU i Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH pozdravljaju usvajanje Strateškog plana ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine od strane Vijeće ministara, uz podršku entitetskih Vlada i Vlade Brčko distrikta, navode na svojim stranicama.

Ovaj Strateški plan za cijelu zemlju će dodatno povezati sektore sigurnosti hrane, veterinarstva, fitosanitarne kontrole i ruralnog razvoja, neophodne za sveukupni održivi ekonomski rast Bosne i Hercegovine. Ovo su i dobre vijesti za poljoprivrednike i proizvođače koji će imati koristi od dosljednijeg i strateškog pristupa u ovom važnom sektoru.

Finansijska podrška u okviru IPA-e II

Usvajanjem strategije, Bosna i Hercegovina će napokon biti u mogućnosti da koristi daljnju podršku Evropske unije poljoprivredi i ruralnom razvoju. Nakon što strategiju usvoji i Parlament BiH, otvorit će se vrata za finansijsku podršku u okviru IPA-e II (2018-2020) i za daljnju pomoć EU reformskom procesu.

"Očekujemo ekspeditivno usvajanje ovog važnog strateškog dokumenta od strane Parlamenta BiH. To će dovesti ne samo do više prihoda za bh. poljoprivrednike, već i prilika za radna mjesta i ulaganja.

Evropska unija je spremna da nastavi raditi sa svim relevantnim akterima da dodatno podrži poljoprivredu i ruralni sektor, koji su od vitalne važnosti za održivi ekonomski i društveni razvoj Bosne i Hercegovine", poručuje EU delegacija u BiH.

Foto: europa.ba


Tagovi

Delegacija EU Strateški plan ruralnog razvoja IPA II


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete