Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Antina farma
  • 12.06.2024. 10:30

Uznemirujuće fotografije! Vuk usred bijela dana upao na mješovito gazdinstvo, zaklao kozu

Tekst sadrži uznemirujuće fotografije ubijenih životinja!

Foto: FB/Antina Farma
  • 164
  • 17
  • 0

Jedna koza i četiri psa žrtve su vuka koji je usred bijela dana upao na farmu Ante Alpeza u ponedjeljak, 10. juna, oko 14 sati u Grudama. Na ovom mješovitom gazdinstvu više je različitih grla stoke, a nemili događaj se odigrao dok je porodica ručala.

"Još jednu kozu je načeo. Objavio sam to na društvene mreže da se pripaze mještani jer djeca šetaju, dolaze na farmu gledati konje, ovce, krave, koze...", kaže nam Ante dodavši kako neće tražiti nikakvu nadoknadu štete jer im ovo nije toliki finansijski problem koliko im je žao životinja, posebno pasa koji su godinama uz njih.

Priča nam da su cijeli dan bili na farmi i baš u tih pola sata kada su otišli ručati bilo je kobno za njihove životinje. Vuk je stradao, no on nije bio sam u ovom krvoločnom pohodu.

"Tog smo odstranili, ali ima ih još. Vidjeli smo na kamerama video nadzora. Zato smo uputili apel da se mještani pripaze da ne bi ne daj Bože nečije dijete bilo napadnuto", kaže ovaj domaćin.

Inače, proljeće je vrijeme kada na ovoj farmi boravi više životinja. Zimi smanje broj grla. Ovdje su sada svinje, konji, koze, magarci...

"Nemamo količinski neke vrste više, sve su to manja stada", ističe Alpez.


Tagovi

Vuk Napad na kozu Napad na pse Antina farma Ante Alpez Grude Napad vuka


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nevjerovatan gest Milave dok je ručala sa prijateljicama zapalio internet. Prvo je pomela svu silažu sa svoje desne strane, pa je onda napala lijevu gomilu.