Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada FBiH
  • 29.05.2017. 15:25

Usvojena informacija o štetama u poljoprivredi

Klijenti čija se proizvodnja nalazi na području općina i gradova na kojima je proglašeno stanje elementarne nepogode će biti oslobođeni dostavljanja dokaza o prodaji proizvoda u 2017. godini.

Foto: fmpvs
  • 477
  • 26
  • 0

Vlada FBiH je sjednici u Sarajevu usvojila informaciju o štetama u poljoprivredi prouzrokovanim snježnim padavinama, niskim temperaturama i mrazevima u Federaciji BiH.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na sjednici je zaduženo da izmijeni i dopuni Pravilnik o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji, u dijelu koji se odnosi na obavezu dostave dokaza o prodaji proizvoda u biljnoj proizvodnji. Izmjene i dopune trebaju omogućiti da budu oslobođeni dostavljanja dokaza o prodaji proizvoda u 2017. godini klijenti čija se proizvodnja nalazi na području općina i gradova na kojima je proglašeno stanje elementarne nepogode.

Današnji zaključci su doneseni nakon analize informacija Udruge poljodjelaca iz Zapadnohercegovačkog kantona, Seljačkog saveza FBiH i drugih o nastalim štetama, a koji su od Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva tražili da, za područja koja su proglasila elementarnu nepogodu, bude suspendirana primjena odredbi Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane potpore po modelu poticaja proizvodnji. Riječ je o odredbama koje se odnose na dostavu dokaza o prodaji proizvoda, što je jedan od uvjeta za ostvarivanje novčane potpore.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva naglašava da općine, kantoni i Federacija BiH (civilna zaštita) mogu, u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, poduzeti potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi s proglašenjem prirodne nesreće, procjenom šteta i poduzeti mjere na saniranju nastalih šteta na poljoprivrednim gospodarstvima.

Foto: fmpvs


Tagovi

Poticaji Elementarna nepogoda Šteta u poljoprivredi Dokaz o proizvodnji bilja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.