Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izgubljena Lily
  • 02.02.2020. 10:30
  • Splitsko-dalmatinska, Dugopolje

Uspješno završena potraga za kozom: Lily vraćena vlasniku Vedranu

Sada je zbunjena i malo pothranjena, ali čim me ugledala skakala je od radosti! Eh, koliko ljubavi životinje daju za razliku od mnogih ljudi, kaže nam Vedran Smodlaka, sretni vlasnik koze koja je u šumi provela čak deset dana.

Foto: Facebook/Izgubljeno/nađeno - Split i okolica
  • 145
  • 82
  • 0

Za razliku od bika Jerryja koji se, barem prema dosadašnjim informacijama, i dalje nalazi u bijegu, ali i čija je namjena bila posve drugačija - nestala koza Lily je nakon desetodnevne potrage pronađena i vraćena vlasniku Vedranu Smodlaki.

"Sve u svemu, dobro je završilo, ali izmorilo me ovo traženje", kaže nam vlasnik simpatične koze Lily, Vedran Smodlaka koji je na Facebook stranici 'Izgubljeno/nađeno Split i okolica' objavio nesvakidašnji oglas u kojem je pronalazaču nudio i nagradu od 500 kuna (130 KM). Objava u grupi je glasila ovako: Izgubljena je koza bijele boje na području Dugopolja, zona Podi. Koza se odaziva na ime Lilly, vrlo je umiljata i voli se maziti! Kupljena je i odgajana kao ljubimac. Ako ima tko nekakvu informaciju molimo neka se javi na navedeni broj mobitela. Vlasnik se unaprijed zahvaljuje svima, pomozimo čovjeku!

"Zagubila se, valjda je bilo u pitanju parenje pa je osjetila druge koze i malo - pomalo se dosta udaljila. Kada je otišla predaleko, više nija znala kako se vratiti kući. Jadnica je u šumi bila sama 10 dana, na meti predatora, a ima ovdje puno vukova i čagljeva", nastavlja iscrpljeni vlasnik koji je svuda isticao da je Lily njegova ljubimica i nikada nije imala drugu namjenu. U traženju su mu pomogli lokalni i nacionalni mediji pa je u četvrtak dobio dojavu da se pridružila jednom stadu svoje vrste.

Gdje je Jerry? Policija i dalje traga za odbjeglim bikom

"Udaljila se čak osam kilometara od kuće, a trebalo je preživjeti 10 noći na otvorenom, nije ona nikada nešto slično doživjela. Sada je zbunjena i malo pothranjena, ali čim me ugledala skakala je od radosti! Eh, koliko ljubavi životinje daju za razliku od mnogih ljudi", zaključuje sretni vlasnik. 


Tagovi

Izgubljena koza Koza Lily Pronađena koza Vedran Smodlaka


Autorica

Blanka Kufner

Više [+]

Završila je Upravno pravo i Menadžment u turizmu, a posebno ju zanimaju teme vezane uz ruralni i održivi turizam te sve što se tiče ekologije i očuvanja prirode. Misao vodilja: "Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku - prirodu nismo naslijedili od predaka, nego posudili od unuka."