Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oporavak turizma
  • 30.06.2020. 19:00

Uskoro konkretna finansijska potpora i za turistički sektor

Đapo je podsjetila da su ministarstvo okoliša i turizma, odnosno Vlada FBiH, kroz Fond za stabilizaciju privrede u FBiH, dali finansijsku potporu u vidu doprinosa za radnike.

Foto: Vlada FBiH
  • 46
  • 9
  • 0

U Federalnom ministarstvu okoliša i turizma u Sarajevu resorna ministrica Edita Đapo, sa svojim saradnicima, održala je sastanak s predstavnicima Udruženja turističkih privrednika u BiH, stoji u saopćenju Vlade FBiH. 

Razgovarano je o problemima koje je pandemija koronavirusa prouzrokovala cjelokupnoj oblasti turizma, a najizraženije hotelijerima, turističkim agencijama i turističkim vodičima. 

Đapo je podsjetila da su ministarstvo okoliša i turizma, odnosno Vlada FBiH, kroz Fond za stabilizaciju privrede u Federaciji Bosne i Hercegovine, kompanijama iz oblasti turizma dali značajnu pomoć u vidu finansiranja doprinosa za radnike.

Resorno ministarstvo izdvojilo 500.000 KM za NP "Una"

Naglasila je i da će na sljedećoj sjednici Vlade dostaviti informaciju i zatražiti dodatnu finansijsku pomoć za ovaj privredni sektor, koji je najviše pogođen pandemijom. 

Razgovarano je i o tehničkim načinima pomoći oblasti turizma i plasiranju vaučera, a dogovoreni su i naredni sastanci na kojima bi prijedlozi mogli biti finalizirani. 

Osim toga, utvrđeni su i konkretni sljedeći koraci kada je riječ o izmjenama zakona koje bi olakšale poslovanje turističkim privrednicima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.


Tagovi

Ministarstvo okoliša Oporavak turizma Edita Đapo Pandemija koronavirusa Finansijska pomoć Konkretni oraci


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.