Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerađivački sektor
  • 10.10.2020. 11:15

Uskoro Javni poziv u oblasti prerađivačke industrije - izdvojeno do 2 miliona KM

Cilj je da se zadrži što više stabilnih firmi, kao i potrebna radna snaga. Sve navede mjere Vlade Republike Srpske, koje su se sprovodile u prethodnom periodu, fokusirane su na očuvanje radnih mjesta.

Foto: Bigstockphoto/Ravil Sayfullin
  • 97
  • 11
  • 0

U toku iduće sedmice ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske trebalo bi da raspiše Javni poziv za preduzetnike, u sektoru prerađivačke industrije. Za ove namjene, Vlada RS izdvojila je dva miliona KM, stoji na zvaničnoj stranici Opštine Pelagićevo.

Ministar privrede i preduzetništva RS, Vjekoslav Petričević održao je sastanak u ovoj opštini sa njenim načelnikom, Simom Stakićem, na kojem je zaključeno da je cilj konkursa unaprjeđenje poslovanja preduzeća iz prehrambene oblasti, kako bi se prevazišle negativne posljedice postojeće pandemije korona virusa.

Prema riječima ministra, svima onima koji su u toku ove godine ulagali u nabavku novih mašina ili opreme, biti će omogućeno da kroz potporna sredstva resornog ministarstva nastave sa nesmetanim poslovanjem.

Prednost BiH je blizina Evropske unije

Usljed krize koja je nastala, pojedini privredni subjekti izgubili su odeđena tržišta pa su bili primorani preorijentisati svoju proizvodnju.

"Cilj je da se zadrži što više stabilnih firmi, kao i potrebna radna snaga. Sve navede mjere Vlade Republike Srpske, koje su se sprovodile u prethodnom periodu, fokusirane su na očuvanje radnih mjesta", ističe Petričević.

On dodaje da je Vlada RS za te namjene izdvojila 260 hiljada KM, kako bi se mogli realizovati projekti u oblasti infrastrukture na teritoriji opštine Pelagićevo. Ovo se konkretno odnosi na izgradnju trafostanice i pristupnog puta.

Rapisan Javni poziv za dodjelu mini grantova za razvoj poljoprivrede

Veliki dio evropske privrede, a koja se nalazi na Dalekom istokom, kako kaže resorni ministar, nastoji se prebaciti na tržište zapadnog Balkana. To predstavlja šansu i za domaću ekonomiju jer je prednost Bosne i Hercegovine u odnosu na zemlje regiona, blizina Evropske unije, zatim najpovoljnija cijena električne energije, kao i brojne druge olakšice koje pružaju poslovne aktivnosti unutar ove poslovne zone.

Načelnik lokalne samouprave, Simo Stakić, zahvalo se Petričeviću i naveo kako će njihova opština i u narednom periodu biti otvorena za saradnju sa domaćim privrednicima.


Tagovi

Ministarstvo privrede Vjekoslav Petričević Privredni subjekti Nabavka opreme Nabavka mašina Načelnik opštine Simo Stakić Evropska privreda


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.