Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inspekcija
  • 14.11.2022. 13:30

Uprkos ograničenju - utvrđeno prekoračenje cijene peleta

FUZIP uputila molbu građanima da prijave prekoračenje propisane cijene peleta koja je ograničena na 561,60 KM (480 KM plus PDV)

Foto: Depositphotos/tchara
  • 224
  • 43
  • 0

Federalni tržišni inspektorat je u subotu,12. novembra, izvršio 26 inspekcijskih nadzora kod proizvođača i prometnika peleta FBiH u okviru kojih je kod jednog subjekta nadzora utvrđeno prekoračenje propisane cijene od 561,60 KM. Kod četiri subjekta kod kojih je pelet zatečen u prodaji nije bilo odstupanja od propisane cijene, dok kod ostalih kontrolisanih pelet nije zatečen u prodaji, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. 

Prvog dana primjene Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg nivoa cijena za pelet, u nadzorima je učestvovalo svih 13 inspektora, a od subote su putem web obrasca za prijavu nepravilnosti zaprimljene tri prijave građana o neusklađenim cijenama.

Ograničena cijena peleta u FBiH

Za realizaciju i nadzor nad provođenjem te odluke zadužene su federalne i kantonalne tržišne inspekcije, temeljem Zakona o kontroli cijena. Federalna uprava za inspekcijske poslove nastavlja intenzivno vršenje nadzora nad primjenom ove odluke i u narednim danima. Pozvali su sve proizvođače i prometnike peleta da koriguju cijene u skladu s Odlukom Vlade FBiH, kako ne bi bili predmet sankcionisanja.

Uputili su i molbu građanima da prekoračenje propisane cijene peleta koja je ograničena na 561,60 KM (480 KM plus PDV) u maloprodaji prijave putem: kontakt forme "Prijavi nepravilnost" na web stranici FUZIP, telefona za prijave 033/22 66 44 (otvoren 24 sata), e-maila info@fuzip.gov.ba, te poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. 


Tagovi

Pelet Cijena Prodaja peleta Inspecija FUZIP


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.