Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetodavne službe
  • 17.01.2019. 14:00

Unaprjeđenje savjetodavstva: Promjene evidentne, ali mjere trebaju zaživjeti

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o statusu savjetodavnih službi u Bosni i Hercegovini u kojoj se navodi da su evidentne promjene u unapređenju savjetodavstva, ali je potrebno sačekati da određene mjere zažive u praksi i pokažu svoje efekte.

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 38
  • 7
  • 0

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa će, u saradnji sa nadležnim organima entiteta, kantona i Brčko distrikta BiH, nastaviti aktivnosti za unapređenje kvaliteta i povećanje efikasnosti i poboljšanja operabilnosti poljoprivrednih savjetodavnih službi u BiH, stoji u saopćenju s posljednje sjednice Vijeća ministara. 

Vijeće ministara BiH prethodno je usvojilo Informaciju o statusu savjetodavnih službi u Bosni i Hercegovini u kojoj se, između ostalog, navodi da su evidentne promjene u unapređenju savjetodavstva, ali je potrebno sačekati da određene mjere zažive u praksi i pokažu svoje efekte.

U narednom periodu dio aktivnosti će biti usmjeren na savjete o ekonomskom razvoju za sve podsektore koji su aktivni u poljoprivredi i ruralnom razvoju, s fokusom na postepeno ispunjavanje standarda EU-a te međunarodnih i drugih standarda kvaliteta.


Tagovi

Savjetodavne službe Vijeće ministara BiH Promjene


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.