Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Banjalučka gradska bašta
  • 15.11.2018. 12:30

Uključite se u edukativni projekat Banjalučke gradske bašte i savladajte prirodne vještine

Članovi ove zajednice moći će savladati sve prirodne vještine kao što su kalemljenje, uzgoj iz reznica, upotrebu prirodnih resursa za uzgoj biljaka, pripremu prirodne kozmetike, recikliranje, pripremu zimnice i iznad svega očuvanje starih sorti.

Foto: Facebook/Gradske bašte Banjaluka
  • 271
  • 26
  • 0

"Ovo iza nas je buduća Banjalučka gradska bašta, prva baštenska zajednica u BiH po sistemu "community gardens" koja će se temeljiti na toleranciji, solidarnosti, negovanju međuljudskih odnosa i razvoju ekološke svijesti građana. Svaki naš član bit će emiter jedne ekološke ideje, a Banjaluka prvi grad u BiH koji će ovu ideju učiniti vidljivom", na svom je Facebook profilu napisala Biljana Banović, članica zajednice Banjalučka gradska bašta čiji je cilj biti edukativni poligon jer će, kako najavljuju, organizovati seriju od 12 radionica u kojima će korisnici savladati osnovne metode bio uzgoja u sladu s prirodom. 

"Cilj je postići sklad u sebi pa tek onda sebe uskladiti prirodi (a ne prirodu sebi) što ovu metodu uzgoja povezuje sa hortikulturalnom terapijom i motivacionim baštovanstvom čiji sam začetnik", napominje Banović. 

To praktično znači da će članovi ove zajednice savladati sve prirodne vještine: kalemljenje, uzgoj iz reznica, upotrebu prirodnih resursa za uzgoj biljaka, pripremu prirodne kozmetike, recikliranje, pripremu zimnice i iznad svega očuvanje starih sorti. 

Banjalučka gradska bašta će povezati 5 osnovnih škola, 5 vrtića, 2 srednje škole i za njih organizovati seriju od 6 radionica prilagođenih njihovom uzrastu i nivou znanja. "To će biti cjeloviti pilot projekti koje ćemo kroz čitav tok projekta statistički pratiti da bismo uvidjeli kako je Banjalučka gradska bašta uticala na razvoj ekološke svijesti kod djece. Ujedno će ove škole zasnovati bašte sa svojim bankama sjemena", poručuje Biljana Banović dodajući da su za ovaj projekat dobili punu podršku Grada. 

"Pridružite nam se i učestvujte u realizaciji projekta i pomozite u namjeri da čitav grad pretvorimo u veliku baštaonicu", pozvala je Banović. 

Oni koji se žele uključiti u ovaj projekt, neka se jave u inbox stranice Gradske bašte Banjaluka i prijave za učešće u projektu ili se javite koordinatoru Goranu Pivaseviću.


Tagovi

Gradske bašte Banjaluka Biljana Banović Trag biljke Radionice Edukativni poligon


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]