Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruženja
  • 24.03.2023. 12:00

Ujedinila se udruženja poljoprivrednika iz cijele Srbije - šta spremaju?

Prevazilazeći sve naše razlike, sukobe, razmirice, mi dole potpisani obavezujemo se da u dobroj vjeri i slozi nastupamo zajednički zarad opšteg dobra svih poljoprivrednika Republike Srbije, napisali su u saopštenju.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 60
  • 9
  • 0

Na sastanku u Bogatiću čiji je domaćin bilo Udruženje "Naše mlijeko", odazvalo se nekoliko istih koja su potpisala Platformu o saradnji. 

"Prevazilazeći sve naše razlike, sukobe, razmirice, mi dole potpisani obavezujemo se da u dobroj vjeri i slozi nastupamo zajednički zarad opšteg dobra svih poljoprivrednika Republike Srbije", napisali su u saopštenju.

A potpisani su Milan Pajić ispred Proizvođača mlijeka "Naše mlijeko", Marko Gabrić ispred "Poljoprivrednih proizvođača Subotice", Nedeljko Savić ispred Udruženja "Stig", Zlatko Kokanović ispred "Za spas i opstanak stočara Zapadne Srbije" i Mileta Slankamenac ispred "Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije", dok je usmenu saglasnost dao Dejan Trajković ispred "Centralne asocijacije proizvođača mlijeka Srbije".

Na sastanku 22. marta donesene su odluke o zajedničkom nastupu prema nadležnim institucijama Republike Srbije. Iznijeti su zahtevi svakog Udruženja pojedinačno, kao i odluka o načinu formiranja tima za pregovore sa nadležnim državnim institucijama.

"Pozivamo sva Udruženja, Pokrete, Asocijacije poljoprivrednika koja dijele naša načela da nam se pridruže", istakli su.


Tagovi

Udruženja poljoprivrednika Nedeljko Savić Dejan Trajković Milan Pajić Marko Gabrić Zlatko Kokanović Mileta Slankamenac


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...