Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ilegalna sadnja
  • 16.05.2021. 18:00

Uhvaćen da sadi konoplju na tuđem polju - policiji rekao da bere koprive

Farmer je nazvao policijsku postaju jer je njegovim poljem hodao nepoznat čovjek koji se čudno ponašao.

Foto: Depositphotos/Pro_Stocks
  • 180
  • 198
  • 0

Policija iz grada Siechnic, na jugozapadu Poljske dobila je prijavu o sumnjivom ponašanju muškarca na jednoj oranici. Kada su došli na mjesto prijave, ispostavilo se da 31-godišnjak pokušava zasaditi indijsku konoplju i to na tuđoj parceli, piše wroclaw.

Prijavu je podnio lokalni farmer koji je primijetio čovjeka koji se mota u blizini njegovog poljoprivrednog zemljišta. Kada su policajci stigli na mjesto događaja, osumnjičeni je počeo bježati. No, uspjeli su ga zaustaviti.

Nedugo nakon toga potvrđene su sumnje podnositelja prijave, a čudno ponašanje muškarca povezano je s počinjenjem kaznenog djela. Naime, policajci su na licu mjesta pronašli plastičnu posudu sa sadnicama kanabisa, kao i vrećice s ekspandiranom glinom i gnojivima.

Unatoč njihovom pronalasku, osumnjičeni nije htio priznati razlog dolaska na poljoprivredno zemljište i pravdao se da je došao brati koprive te da ne zna čije su sadnice. Međutim, sve je ukazivalo na to da je namjeravao posaditi plantažu ilegalnih biljaka na tuđem polju. Daljnje ispitivanje natjeralo ga je da sve prizna.

Policajci su u vozilu koje je pripadalo 31-godišnjaku otkrili i vrećicu s opojnom drogom. Analiza pronađene supstance otkrila je da je riječ o marihuani. Osim toga, nađena je vaga, ali i pribor za konzumaciju.

Muškarac je završio u najbližoj policijskoj postaji, a sud će odlučiti o njegovoj budućnosti. Prema važećim propisima u toj državi, mogao bi u zatvor i do tri godine.

Nije ovo prvi puta da netko pokušava ilegalno uzgojiti ovu biljku na tuđem zemljištu, no, ne na privatnom i to još otvorenom polju. Do sada je uzgajana uglavnom u šumama, skrivena od neželjenih pogleda. Tako je prošle godine u šumi na području Pavučnjaka, u blizini Samobora (susjedna Hrvatska, op.ur.), nepoznata osoba zasadila 1.600 stabiljka. 


Tagovi

Ilegalna sadnja Poljska Kaznena prijava Sadnja konoplje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete