• Dobili nove strojeve
  • 09.01.2018. 17:00

U Višegradu podijelili 15 kosačica i motokultivatora

Ovo je samo dio isporučenih mašina, a u narednoj sedmici isporuka će biti nastavljena, kažu iz njemačke nevladine organizacije Help.

Foto: Photozi/bigstockphoto.com
  • 171
  • 24
  • 0

Petnaest poljoprivrednih mašina podijeljeno je u Višegradu korisnicima u okviru projekta koji provodi njemačka nevladina organizacija Help u saradnji sa opštinom. Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je projekt vrijedan 116.000 KM, a da je ova opština učestvovala sa 35% sredstava, odnosno sa 41.000 KM.

"Organizacija Help finansira projekt sa 50%, odnosno 58.000 KM, a korisnici sa 15%. Nadamo se da će ovakav vid saradnje biti nastavljen, kako bi omogućili poljoprivrednim proizvođačima da ulažu u poljoprivredu putem nabavke različite opreme", dodao je Đurević.

Nastavljaju isporuku u narednoj sedmici

Projekt menadžer organizacije Help Bakir Omerbašić rekao je da su podijeljene kosačice i motokultivatori: "Ovo je samo dio isporučenih mašina, a u narednoj sedmici isporuka će biti nastavljena".

Korisnik projekta Nenad Mijadžević, koji se bavi proizvodnjom mlijeka, rekao je da je zadovoljan, te da je dobio motokultivator.

Izvor: akta.ba, Foto: Photozi/bigstockphoto.com


Tagovi

Višegrad Help Projekt Motokultivator Poljoprivrednici Kosačice


Autorica

Karolina Tušek

Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi