Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mine u polju
  • 15.10.2019. 15:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Stari Pavljani, Prespa, Hrvatska

U usjev podmetnute bombe, kombajn pri žetvi aktivirao eksploziju!

Netko je općeopasnom radnjom i sredstvom izazvao opasnost za život i imovinu 66-godišnjeg vlasnika. U tijeku je kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja.

Foto: TopVectors@Depositphotos/USDA@Flickr
  • 354
  • 27
  • 0

Nije rijetka vijest da se u polju otkrije poneka zaostala minsko-eksplozivna naprava, pa čak i iz 2. Svjetskog rata. Međutim, ono što je zabilježila Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska (susjedna Hrvatska, op.ur.) itekako je šokantno. 

"Netko je na poljoprivrednom zemljištu između Starih Pavljana i Prespe postavio eksplozivne naprave koje su detonirale kada ih je zahvatio kombajn prilikom žetve usjeva, čime je izazvao eksplozije odnosno općeopasnom radnjom i sredstvom izazvao opasnost za život i imovinu 66-godišnjeg vlasnika. U tijeku je kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja", navodi policija. 

U aprilu ove godine kod obavljanja radova u Paulin Dvoru kod Osijeka (Slavonija) u prijepodnevnim satima, radnici osječke kompanije iskopali su projektil tijela bestrzajnog topa. Istoga dana, saopćila je tada Policijska uprava osječko-baranjska, također u prijepodnevnim satima, građanin je u polju u blizini Darde izorao tromblonsku minu.

U Brodsko-posavskoj, građanin s područja Općine Cernik, u utorak je čisteći staju pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju. Kako su naveli tad iz policije, na mjesto pronalaska upućeni su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su utvrdili da se radi o ručnom bacaču raketa RBR M80 64 mm, a koji su preuzeli na siguran način.

Hrvatska policija svako malo podsjeća građane na Akciju "Manje oružja – manje tragedija“, koja je još uvijek aktualna i u okviru koje mogu policiji dobrovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, bez straha da će biti kažnjeni.

"Najvažnije je da građani ne donose sami ubojita sredstva, već odmah pozovu policiju", kažu u policiji

No, sudeći prema događaju iz Bjelovarsko-bilogorske županije, neki, očito, ne slušaju apele. 


Tagovi

Eksplozivna naprava Policija Eksplozija Žetva Kombajn


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Pokrenuli farmu koka i osigurali egzistenciju. Trenutno imaju 2000 🐔 nosilica, a dnevno proizvedu više od 1600 🥚.
Obitelj Vidović #Ljubunci #ProzorRama 🌞