Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nabavka mašina
  • 28.03.2024. 13:30

U Ukrajini sve više kupuju poljoprivrednu mehanizaciju - kako uspijevaju?

I velike i manje poljoprivredne kompanije naveliko se moderniziraju i nabavljaju novu opremu.

Foto: Depositphotos/Ivanov
  • 55
  • 5
  • 0

Poljoprivredna oprema se u Ukrajini vrlo dobro prodaje, čemu doprinose i atraktivni programi finansiranja. Pružaju ga, između ostalog Evropska banka za razvoj i obnovu, piše Farmer. 

Bit će ovo dobra godina... 

Pomalo s negodovanjem na ovom poljskom portalu pišu da dok u Evropskoj uniji poljoprivrednici stežu remen i stopiraju investicije, što se negativno odražava i na trgovce mehanizacije, u Ukrajini ovaj sektor napreduje.

Prodaja poljoprivredne mehanizacije u novoj sezoni ondje je prilično uzela maha i već sada je jasno da će ovo biti vrlo dobra godina za proizvođače i trgovce. Kako saznaje Farmer, i velike i manje poljoprivredne kompanije naveliko se moderniziraju i nabavljaju novu opremu

Olakšice pri kupnji

Najčešće naručuju sijačice, kultivatore i priključke za obradu tla, tanjirače i drljače. Primjetan je i porast interesa za mašine za preciznu poljoprivredu.

Ukrajina povećala uvoz traktora - iz kojih zemalja najviše dolaze?

Prodaja mehanizacije raste jer poljoprivrednici mogu računati na atraktivan program finansiranja nabave kojeg omogućava Evropska banka za obnovu i razvoj, povlaštene kredite s niskim kamatama, kao i državna sredstva za kupovinu domaće proizvodnje. U posljednjem slučaju, vlada obećava platiti 25 posto vrijednosti. No, kupuju oni i strane marke. 


Tagovi

Poljoprivredna mehanizacija Ukrajina Nabavka opreme Subvencije Evropska banka Olakšice za kupovinu


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]