• Podrška poljoprivrednicima
  • 18.02.2020. 16:30
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

U razvoj poljoprivrede, uložiće se preko milion KM

Grad Banja Luka planira u 2020. godini da podrži poljoprivrednike u seoskim sredinama kroz podsticajna sredstva u iznosu od 1,2 miliona KM.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 41
  • 11
  • 0

Banjalučka opština će u 2020. godini podržati poljoprivrednike i proizvodnju u seoskim sredinama sa oko 1,2 miliona KM. Za podsticaje proizvođačima, planiran  je budžet od milion KM, a preostalih 200.000 biće usmjerene za poboljšanje kvaliteta poljoprivrednog tla kroz subvencije. 

"Ova sredstava biće direktno dostupna poljoprivrednicma kroz dva javna konkursa", naveo je Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, preko koga će biti i realizovani navedeni podsticaji.

Baza podataka kao važan alat

Naglasio da je Centar posjeduje tačnu bazu podataka poljoprivrednih proizvođača, kako navodi eKapija. 

"Ranije su za ova sredstva konkurisali svi oni koji su po bilo kojem osnovu imali registrovano poljoprivredno gazdinstvo, ali se nisu bavili proizvodnjom. Baza je raščistila jedan dio toga i sada će samo oni koji su registrovani u bazi podataka u Centru imati pravo da koriste ova sredstava", istakao je Ilić.

Ovakav način će, kako kaže, omogućiti veću podršku poljoprivrednim proizvođačima, a time i značajnije rezultate u uzgoju kojim se bave.


Tagovi

Podrška poljoprivrednicima Draško Ilić Baza podataka Podsticajna sredstva Subvencije


Autorica

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Grad Visoko, jutros 03.04.2020. #Sve dok zelja za extra profitom, nadmasuje moralne standarde i brig... Pročitaj cijelu bilješku »