Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požari
  • 08.04.2020. 16:30

U protekla 24 sata ljudskom nepažnjom desila se 23 požara

Novčana kazna je predviđena za sve one koji neodgovorno pale poljoprivredni materijal, a pri tom ne obavjeste nadležne službe.

Foto: Depositphotos/xload
  • 68
  • 17
  • 0

U protekla 24 sata na teritoriji Republike Srpske zabilježena su 23 požara. Većina njih izazvana je zbog ljudske nepažnje, na otvorenom prostoru, stoji u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova RS. 

Iz ove institucije apeluju na stanovništvo da budu maksimalno pažljivi prilikom spaljivanja korova, ali i ostalog zapaljivog materijala na svom poljoprivrednom gazdinstvu. Takođe, sve poslove na imanju trebalo bi obavljati po odgovarajućim vremenskim uslovima i na površinama gdje mogu lako manipulisati materijalom, bez opasnosti da dođe do nepredviđenih situacija. 

Povećana opasnost od izbijanja požara

Krajem prošle godine, tačnije u novembru, stupio je na snagu Zakon o zaštiti požara. Prema njemu, zabranjeno je paljenje korova i ostalog poljoprivrednog otpada, bez da se prethodno obavijeste nadležni i preduzmu sve neophodne aktivnosti u cilju sprječavanja daljeg širenja vatre. 

Utvrđena je i novčana kazna u visini od 100 pa do 1.000 KM, za sve one koji pale poljoprivredni materijal bez prethodnog obavještavanja vatrogasaca, piše list avaz.ba.


Tagovi

Požari Požari u poljoprivredi Poljoprivredno gazdinstvo Poljoprivredni materijal Zakon o zaštiti požara


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.