Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Četvrti kvartal
  • 24.02.2022. 13:00

U prošloj godini povećani prodaja i otkup poljoprivrednih proizvoda

Ukupna vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda vlastite proizvodnje poljoprivrednih preduzeća i zemljoradničkih zadruga i otkupa poljoprivrednih proizvoda od porodičnih poljoprivrednih proizvođača u četvrtom tromjesečju 2021. godine iznosi 89.158.016 KM

Foto: Depositphotos/Baloncici
  • 73
  • 8
  • 0

U posljednjem kvartalu prošle godine u Federaciji Bosne i Hercegovine je povećana vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda vlastite proizvodnje poljoprivrednih preduzeća i zemljoradničkih zadruga.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, povećan je i otkup poljoprivrednih proizvoda od porodičnih poljoprivrednih proizvođača u četvrtom kvartalu 2021. godine.

"Ukupna vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda vlastite proizvodnje poljoprivrednih preduzeća i zemljoradničkih zadruga i otkupa poljoprivrednih proizvoda od porodičnih poljoprivrednih proizvođača u četvrtom tromjesečju 2021. godine iznosi 89.158.016 KM", naveli su iz ovog zavoda.

Riječ je o povećanju za 15,60 posto u odnosu na četvrto tromjesečje godinu ranije.

Prodaja i otkup poljoprivrednih proizvoda četvrto tromjesečje 2021. (Foto: FZS)

Prema ovim podacima, ukupna vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda u četvrtom kvartalu bila veća od 44,5 miliona KM, što je povećanje od 34,76 posto u odnosu na isti period godinu ranije.

Kada je riječ o otkupu poljoprivrednih proizvoda vrijednost je bila skoro 44,6 miliona KM i porasla je za 1,21 posto u odnosu na četvrti kvartal 2020. godine.


Tagovi

Poljoprivredna proizodnja Federalni zavod za statistiku Prodaja Otkup Vrijednost


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.