• Tragedija
  • 13.08.2019. 17:00
  • Krapinsko-zagorska, Donja Šemnica

U prevrtanju traktora život izgubio 50-godišnjak

Još jedan život izgubljen je zbog prevrtanja traktora. Na području druge policijske uprave, pak, 65-godišnji traktorist bez vozačke i neregistranim traktorom izazvao je prometnu nesreću.

Foto: PU krapinsko-zagorska
  • 297
  • 22
  • 0

U prevrtanju traktora život je izgubio 50-godišnji traktorist. Tragedija se dogodila u nedjelju, 11. augusta, oko 14 sati, na livadi u Donjoj Šemnici na području Policijske uprave krapinsko-zagorske u susjednoj Hrvatskoj.

Traktor koji je vozio poginuli vozač bio je neregistriran i bez zaštitnog luka ili kabine. "Do prevrtanja poljoprivrednog traktora došlo je za vrijeme obavljanja poljoprivrednih radova na livadi sa nagibom, gdje je 50-godišnji hrvatski državljanin vozilom, na kojem je bio pridodan priključak za okretanje sijena, vršio polukružno okretanje. Uslijed polukružnog okretanja na nagibu došlo je do prevrtanja poljoprivrednog traktora i prignječenja vozača, nakon čega se vozilo ponovno okrenulo na kotače i nekontrolirano nastavilo kretati nizbrdicom do stabla u koje je udarilo.

Mrtvo tijelo 50-godišnjaka upućeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu", priopćila je tamošnja policija. 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, pak, 65-godišnji je traktorist bez vozačke i s neregistriranim traktorom izazvao prometnu nesreću. "U subotu, 10. augusta, oko 22 sata, u Sikirevcima, također u Hrvatskoj, na raskrižju Ulice Ljudevita Gaja i nerazvrstane ceste, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je 65-godišnjak (prije stjecanja prava na upravljanje vozilom) upravljao neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorom poljskim putem od sjeveroistoka u smjeru jugozapada.

Kolnikom Ulice Ljudevita Gaja, od sjeverozapada u smjeru jugoistoka se kretao osobni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 59-godišnjak. Dolaskom do opisanog raskrižja 65-godišnjak je traktorom ušao s poljskog puta na kolnik, a da nije propustio osobni automobil kojim je upravljao 59-godišnjak, uslijed čega je u jednom trenutku došlo do udara osobnog automobila u traktor. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policija protiv vozača traktora podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu", navodi policija. 


Tagovi

Tragedija Prevrtanje traktora Smrtno stradanje Prometna nesreća Neregistrirani traktor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi