Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tehnološke inovacije 2017
  • 27.11.2017. 15:00

U finalu i tehnološke inovacije u poljoprivredi

Aronija, stajsko gnojivo i razdvajač voska od meda inovacije su kojima se ekipe natječu za najbolju tehnološku inovaciju 2017. u RS.

Foto: Pixabay/dubajjo
  • 281
  • 28
  • 0

U finale takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2017. godine u Republici Srpskoj plasiralo se šest ekipa od kojih se tri odnose na inovacije u nekoj od poljoprivrednih sfera.

Jedna od inovacija je "A2 aronija", odnosno liker od aronije koji je na 83. Međunarodnom sajmju poljoprivrede u Novom Sadu 2016. godine dobio srebrnu medalju za kvalitet. Ovaj nagrađivani liker od ljekovitog ploda aronije sa vlastite plantaže u Laktašima, proizveden je na tradicionalan način po staroj porodičnoj recepturi uz dugo odležavanje.

Tu je i tim "Eko plant" sa inovacijom peletirano i granulirano stajsko gnojivo sa zeolitom i dobrim bakterijom bacillus subtilis te na kraju tim "Medni nektar" sa inovacijom razdavajač voska od meda.

Polufinale takmičenja na najbolju tehnološku inovaciju održano je u petak, 24.11.2017. godine u Bijeljini na Fakultetu poslovne ekonomije, a finale ovog takmičenja predviđeno je za 15.12.2017. godine u Istočnom Sarajevu.

Foto: Pixabay/dubajjo


Tagovi

Tehnološke inovacije Eko plant A2 aronija Medni nektar


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.