Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Godišnje istraživanje
  • 29.11.2023. 13:30

U decembru počinje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava

Anketiranje će se provoditi u periodu od 1. do 15. decembra, a njime se prikupljaju se podaci o poljoprivrednoj proizvodnji

Foto: Depositphotos/SashaKhalabuzar
  • 127
  • 8
  • 0

Statističke institucije u Bosni i Hercegovini (Agencija za statistiku BiH, Federalni zavod za statistiku i Republički zavod za statistiku RS) provest će početkom decembra anketu - godišnje istraživanje farmi 2023. na teritoriji cijele BiH.

Anketiranje će se provoditi u periodu od 1. do 15. decembra, a njime se prikupljaju se podaci o poljoprivrednoj proizvodnji (biljna i stočna). Podaci dobijeni u ovoj anketi uporedivi su na međunarodnom nivou, jer je ista pripremljena u skladu sa preporukama i regulativama Evropske unije.

U Republici Srpskoj će biti obuhvaćeno oko 5.000 poljoprivrednih gazdinstava, od kojih 4.500 porodičnih i 500 gazdinstava pravnih lica i poduzetnika.

Ovom aktivnošću bit će prikupljeni podaci o korištenom poljoprivrednom zemljištu, ostvarenoj proizvodnji, zasijanim površinama u jesenjoj sjetvi, površini i cijeni zemljišta uzetog u zakup, kao i o brojnom stanju stoke i ostvarenoj stočarskoj proizvodnji.

Zavod je pozvao sva poljoprivredna gazdinstva koja su obuhvaćena ovim anketnim istraživanjem da prihvate saradnju i daju korektne odgovore ovlaštenim anketarima i tako doprinesu uspjehu ove ankete.


Tagovi

Anketno istraživanje Godišnje istraživanje farmi Poljoprivredna gazdinstva Porodična gazdinstva Statistika


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]