Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • B2B
  • 03.11.2017. 07:00

U Banjoj Luci održani B2B poslovni susret

B2B sastanak u Banja Luci je prvenstveno bio namijenjen stvaranju kontakta i prezentiranju ponude poljoprivrednih proizvođača veletrgovcima, što će omogućiti njihov izlazak na tržišta širom BiH.

Foto: farma
  • 126
  • 9
  • 0

Kao nastavak aktivnosti na polju poslovnog povezivanja, više od 30 predstavnika iz 20 kompanija iz regije sjeverozapadne Bosne i Hercegovine su održani B2B (business to business) poslovni susret u Banja Luci.

Tokom susreta, poljoprivredni proizvođači su direktno razgovarali sa predstavnicima veletrgovina, ali i finansijskih institucija, o mogućoj saradnji na plasmanu poljoprivrednih proizvoda na šire bh. tržište i kako postati kreditno atraktivan finansijskim institucijama.

Lakši izlazak bh proizvoda na tržišta

B2B sastanak u Banja Luci je prvenstveno bio namijenjen stvaranju kontakta i prezentiranju ponude poljoprivrednih proizvođača veletrgovcima, što će omogućiti njihov izlazak na tržišta širom BiH. Direktno predstavljanje proizvoda, njihove kvalitete i informacije o potrebama tržišta za određenim proizvodom će doprinijeti lakšem izlasku bh. proizvoda na tržišta, ali i osigurati pouzdanu nabavku traženih proizvoda na tržišta.

Osigurati održivost proizvodnje

Poljoprivredni proizvođači su se imali prilike sastati i sa predstavnicima njima i te kako značajnog finansijskog sektora, banaka, mikrokreditnih organizacija, ali i osiguravajućih društava sa ponudama za poljoprivrednike i poslovnim savjetnicima, o tome kako uspostaviti poslovanje koje će privući investitore u poljoprivredno-prehrambeni sektor i na koji način napraviti poslovni plan koji će osigurati održivost proizvodnje.

Ovakav sistem spajanja kompanija iz različitih sektora, koji se u bh. poljoprivrednom sektoru još uvijek razvija, namijenjen je lakom i brzom upoznavanju potencijalnih partnera i pokazao se kao najbolji i najdirektniji način spajanja proizvođača sa trgovcima i finansijerima.

Ovaj B2B sastanak je nastavak aktivnosti u okviru AgMENTOR Sistema podrške poljoprivredno-prehrambenoj industriji Bosne i Hercegovine.

Foto: farma


Tagovi

FARMA II B2B Banja Luka Poslovni susreti


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.