• Turski ulagači
  • 16.01.2020. 13:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Čelić

Turski ulagači planiraju investirati u poljoprivrednu proizvodnju u Čeliću

Ulaganje bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, kao i oživljavanjem povratničkih naselja.

Foto: Pixabay/stokpic
  • 295
  • 66
  • 0

Područje Čelića zanimljivo je turskim ulagačima koji planiraju investirati u poljoprivrednu proizvodnju i u potrazi su za farmom ili sličnom djelatnošću. Konkretno, radi se o firmi Yavuz iz Turske, čiji je direktor i vlasnik Mustafa Yavuz ovih dana održao sastanak sa delegacijom Vlade Tuzlanskog kantona. 

To su mjesto posjetili ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir Hrustanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić i ministar privrede Asmir Hasić. 

Ulaganje bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, kao i oživljavanjem povratničkih naselja.

Ministar Hrustanović ovom je prilikom istaknuo: "Privrednici iz Turske, ali i iz Sarajeva i sa područja TK spremni su investirati jednim dijelom u povratnička mjesta, a pošto se nalazimo u Čeliću u povratničko mjesto u opštini Lopare. Tu su spremni da investiarju u manji pogon od 15-20 radnika koji će proizvoditi medijapan ploče", najavio je Hrustanović. 

Ministar Hasić je izrazio nadu da će ovakav susret privrednika Turske, Sarajeva i domaćina u Čeliću proizvesti dobru poslovnu saradnju i dobar poslovni ambijent. 


Tagovi

Turski ulagači Mustafa Yavuz Ulaganje u poljoprivredu Medijapan ploče Čelić Lopare


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad se male ruke slože... Zahvaljujući ovakvim pomoćnicima brzo je završen posao. Sad čekamo i nadamo se dobrim rezultatima.