Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije
  • 03.05.2016. 10:00

Turski privrednici žele ulagati u BiH

Obojica privrednika iz Turske imaju bosansko porijeklo. Yucel se bavi stočarstvom, a Nazmi proizvodnjom ukrasnog cvijeća i drveća. Došli su vidjeti kakve su mogućnosti da svoja ulaganja i iskustva prenesu u Bosnu i Hercegovinu.

Foto: zdk.ba/vlada
  • 59
  • 2
  • 0

Privrednici iz Turske koji se bave stočarstvom i proizvodnjom ukrasnog cvijeća, zainteresirani su za ulaganje u Zeničko-dobojski kanton. Naime, Yucel Fidanci i Nazmi Yigenli, stigli su u posjet kantonu u društvu s počasnim generalnim konzulom Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Ahmet Kemalom Baysakom, kojemu je tom prigodom uručena titula počasnog građanina kantona.

Ulaganja i iskustva žele prenijeti u BiH

"Obojica privrednika iz Turske imaju bosansko porijeklo. Yucel živi u općini Odemis te se bavi stočarstvom, a Nazmi se bavi proizvodnjom ukrasnog cvijeća i drveća koje se koristi za ukrašavanje pejzaža i parkova te autoputeva. Došli su vidjeti kakve su mogućnosti da svoja ulaganja i iskustva prenesu u Bosnu i Hercegovinu", rekao je Baysak.

Dodao je i da je zajedno sa dvojicom privrednika posjetio Ziraat banku i Agenciju za strane investicije (FIPA) gdje su razgovarali o mogućnostima kreditiranja i ulaganja u BiH. Konzula i privrednike primio je Himzo Smajić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK.

Foto: zdk.ba/vlada


Tagovi

Turci Konzul Ulaganja Zeničko-dobojski kanton Kemal Baysak Himzo Smajić Stočarstvo Cvijeće


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.