Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Delegacija Turske
  • 07.11.2014. 17:00

Turci žele ulagati u poljoprivredu u BiH

Turski gospodarstvenici žele ulagati u poljoprivredni sektor u BiH zbog iznimnih potencijala koje ima.

Foto: depositphotos.com
  • 1.356
  • 419
  • 0

Delegacija od 20 turskih gospodarstvenika koju je predvodio Gungor Sari, predsjednik Trgovinsko-industrijske komore Rize Cajali, u organizaciji BIGMEV-a (Centar za razvoj odnosa sa BiH), u utorak je posjetila Sarajevo kako bi sa gospodarstvenicima iz BiH razgovarali o mogućnostima zajedničkog ulaganja i suradnje.

Poljoprivreda najzanimljivija za ulaganje

Turski gospodarstvenici zainteresirani su, prije svega, za ulaganje u poljoprivredni sektor koji im je zanimljiv zbog prirodnih bogatstava kojima ova zemlje obiluje, ali i velikih obradivih poljoprivrednih površina. Dodatni poticaj za ozbiljno ulaganje turci vide i u velikom broju visokoobrazovanihn mladih ljudi koji žive u BiH.

Kako prenosi Oslobođenje, Sari je tom prilikom istaknuo: "Naš region iz kojeg dolazimo bavi se uglavnom poljoprivredom ali nedostaje nam poljoprivrednih površina. Naši biznismeni su hrabri kada su u pitanju novi projekti i počeli smo tražiti nove poljoprivredne površine. Prvo smo posjetili Gruziju koja nam je najbliža ali smo došli u BiH koja nam je najviše u srcu". Delegacija koja dolazi sa područja Crnog mora u Turskoj osim poljoprivredne proizvodnje, angažrana je i u preradi bilja te proizvodnji čaja.

Prema riječima načelnika Općine Ilidža, Senaida Memića, na ovaj se način pridonosi suradnji prijateljskih zemalja. Fondaciji BIGMEV uputio je zahvalu na interesu i dolasku te izrazio nadu u uspješan ishod ovog posjeta. Poljoprivrednom sektoru u Bosni i Hercegovini dobro bi došle nove investicije ali i nove ideje i iskustva koje bi sa sobom donijeli novi investitori, a koje bi mlade visokoobrazovane ljude zadržali u zemlji nudeći im mogućnost da rade na perspektivnim projektima.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Turski gospodarstvenici Gungor Sari Trgovinsko-industrijska komora Rize Cajali BIGMEV Centar za razvoj odnosa sa BiH Zajednička ulaganja Poljoprivredni sektor Prirodna bogatstva Poljoprivredne površine Prerada bilja Proizvodnja čaja Senaid Memi