Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije
  • 16.12.2014. 14:25

Turci razgovarali o ulaganju u poljoprivredu

Turska grupacija Anadolija botanika izrazila je prilikom posjeta BiH, svoj interes za ulaganje u tvornicu za preradu voća Bosnaplod.

Foto: depositphtos.com
  • 204
  • 16
  • 0

Da su turski investitori itekao zainteresirani za ulaganja u Bosni i Hercegovini potvrđuje i posjet delegacije turske grupacije Anadolija botanika koja je u petak, 12. prosinca 2014. godine u Brčkom izrazila svoj interes za investiranje u poljoprivredni sektor, kao i mogućnost ostalih oblika suradnje u agraru. Kao jedno od pdručja interesa istaknuli su zasade voća.

Grupaciju čini pet tvrtki, a posjeduju velike kapacitete u prerađivačkom smislu, između ostalog, proizvodnji plastenika, staklenika te gnojiva. U Bosnu i Hercegovinu došli su sa ozbiljnom namjerom ulaganja, jer smatraju da poljoprivredni sektor ovdje zaista ima potencijala.

Sudeći prema izjavama predsjednika ove grupacije, Durmuša Koća, članovima delegacije posebno se zanimljivim činilo ulaganje u tvornicu za preradu voća, Bosnaplod u stečaju, koju su i posjetili. Od svih gradova koje su ovoga puta posjetili u BiH, čini se da se Brčko istaknulo po pitanju uvjeta koje pruža investitorima. Osim tvornice Bosnaplod, turska je delegacija posjetila i nekoliko drugih gospodarskih subjekata.

Foto: depositphtos.com; manfredxy


Tagovi

Turski investitori Anadolija botanika Poljoprivredni sektor Durmuš Koća Bosnaplod Nasadi voća Ulaganja u BiH Plastenici Staklenici Proizvodnja gnojiva